Στην αποθήκη του Δήμου Κατερίνης, στην οδό Κανελοπούλου 2 & Μαντζαροπούλου (γωνία), βρέθηκε σήμερα η κάμερα της Kapa WebTV όπου ξεκίνησε απο εχθές η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου (διαβάστε εδώ).

Εκεί συναντήσαμε τον κ. Νίκο Κατανά, ο οποίος είναι ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης, αρμοδιότητα του οποίου είναι η Εποπτεία, η παρακολούθηση και ο συντονισμός των δράσεων και ενεργειών στο πλαίσιο διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης και υλοποίησης της μεταναστευτικής πολιτικής του Δήμου Κατερίνης, και μιλήσαμε μαζί του για την δράση αυτή.

Ο κ. Κατανάς, μας περιέγραψε το ιστορικό της δράσης αυτής, η οποία ξεκίνησε μετά απο πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Κουκοδήμου, και μας έδωσε χρηστικές πληροφορίες για το πως θα λειτουργήσει η διαδικασία, μέχρι πότε θα είναι ενεργή, καθώς και πως μπορούν οι δημότες να συμμετέχουν σ’ αυτήν.

Μιλήσαμε ακόμη με νεαρούς εθελοντές, φοιτητές του ΤΕΙ, οι οποίοι βοηθούν σε όλη την διαδικασία, όπως επίσης με κυρίες ουκρανικής καταγωγής, που έφτασαν στην Κατερίνη μόλις εχθές τα ξημερώματα οδικώς απο την Ουκρανία.

Οι δύο κυρίες (Έλενα και Όλγα) μας περιέγραψαν την τραγική κατάσταση την οποία βιώνει ο Ουκρανικός λαός αυτές τις ημέρες με τον πόλεμο, αι ευχαρίστησαν τους Έλληνες για την πολύτιμη βοήθεια και αρωγή που προσφέρουν στην πατρίδα τους.

Κοινή χρήση ανάρτησης:

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *