Ένα εξαιρετικά ευαίσθητο κοινωνικό πρόβλημα προσπαθήσαμε να αναδείξουμε εχθές το απόγευμα, σε μια ζωντανή μετάδοση που πραγματοποιήσαμε, παρουσιάζοντας όσες περισσότερες πτυχές του μπορούσαμε. Αυτό της ενδοοικογενειακής βίας εν καιρώ πανδημίας.
Η εκπομπή είχε αρκετά μεγάλη απήχηση, απ’ ότι φάνηκε από τα μηνύματα, στην κοινωνία της Πιερίας. Μεταδόθηκε μέσα απ’ την πλατφόρμα της facebook και της youtube ταυτόχρονα στις 19:00, ενώ τα μηνύματα του κόσμου συνεχίζουν να έρχονται μέχρι αυτή την ώρα.

Στην έρευνα (εκπομπή) συμμετείχαν ο κ. Χαράλαμπος Κατόγλου (ψυχίατρος), η κ. Ασημίνα Στρίμπα (νομικός), ο κ. Γιώργος Τσιαλός (υπεύθυνος αντιδήμαρχος του κέντρου συμβουλευτικής γυναικών του Δήμου Κατερίνης, η κ. Χαρούλα Πιπεροπούλου (κοινωνιολόγος και εργαζόμενη στο κέντρο συμβουλευτικής γυναικών), η κ. Σοφία Σαλαμπασίδου (νομικός και εργαζόμενη στο κέντρο συμβουλευτικής γυναικών) και τέλος η κ. Ιωάννα Ευαγγελοπούλου (ψυχολόγος και εργαζόμενη στο κέντρο συμβουλευτικής γυναικών).

Ο κάθε ένας από τους προαναφερόμενους επιστήμονες κατέθεσε την δική του πλευρά, με αποτέλεσμα η κουβέντα στο σύνολό της να έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Όλοι συμφώνησαν ωστόσο, ότι η πανδημία και τα επαναλαμβανόμενα lockdown παίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας.

Το ξεκάθαρο μήνυμα που βγήκε στο τέλος της εκπομπής ήταν το «Σπάστε την σιωπή» και αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Όχι μόνο τα θύματα, αλλά και οι μάρτυρες τέτοιων καταστάσεων έχουν κοινωνική και ηθική υποχρέωση να «σπάσουν την σιωπή» και ν’ απελευθερώσουν απ’ τα δεσμά της βίας τα θύματα αυτού του θλιβερού κοινωνικού φαινομένου.

Κοινή χρήση ανάρτησης:

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *