Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε ένα φαινόμενο που θορύβησε αρκετά την τοπική κοινωνία της Πιερίας, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύς λόγος στα κοινωνικά δίκτυα.

Έπειτα από έρευνα που κάναμε, αλλά και από τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής και του Αρχηγείου του Λιμενικού, διαπιστώσαμε ότι το κοκκινωπό έως καφετί χρώμα που εμφανίστηκε στις ακτές της Πιερίας δεν είναι ρύπανση, αλλά φυτοπλαγκτόν.

Σύμφωνα με την διευκρινίσεις από το Λιμενικό πρόκειται και κατόπιν διενέργειας αυτοψίας διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ποσὀτητες φυτοπλαγκτόν που εμφανίστηκαν στις εν λόγω ακτές, πιθανότατα λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται, για θαλάσσιες ρυπάνσεις.

Έτσι επικοινωνήσαμε με τον βιολόγο και συμπατριώτη μας κ. Κωνσταντίνο Κουκάρα, προκειμένου να μας μιλήσει για το φαινόμενο, και ν’ απαντήσει σε όλες μας τις απορίες.

Είναι κάτι φυσιολογικό; Πως δημιουργείται και κάθε πότε παρουσιάζεται; Είναι επικίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου; Αυτές και κάποιες ακόμη είναι οι ερωτήσεις στις οποίες μας απάντησε ο κ.Κουκάρας στο παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο.

Κοινή χρήση ανάρτησης:

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *