Προβληματισμένος εμφανίστηκε στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Kapa WebTV και στον Πέτρο Σταθακόπουλο, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Κώστας Ρέχας,για την επανεκκίνηση της αγοράς.

Μία εβδομάδα έκλεισε σήμερα, με τα εμπορικά καταστήματα να έχουν ανοίξει πια τις πόρτες τους στο κοινό, και τα πρώτα δείγματα δεν είναι και τόσο ενθαρυντικά, όπως ομολόγησε ο κ. Ρέχας. Βέβαια, ήταν και ο κακός καιρός που δεν βοήθησε την αγορά, είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, ωστόσο τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία και τα επαναλαμβανόμενα και μακροσκελή lockdown, είναι μεγάλα και θα χρειαστεί χρόνος, αλλά και στήριξη απο το κράτος.

Σε ότι αφορά τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους εμπόρους, ο κ. Ρέχας σχολίασε πως είναι μεν προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά θα χρειαστούν κι άλλες γενναίες παρεμβάσεις της κυβέρνησης προκειμένου να σταθεί στα πόδια της ξανά η αγορά.

Σε ότι αφορά την σχέση του με τους υπόλοιπους φορείς του τόπου ο κ. Ρέχας, ανέφερε πως η συνεργασία του μ’ αυτούς είναι μέχρι στιγμή πολύ καλή.

Σ’ ερώτηση του δημοσιογράφου για την σχέση του με τον Δήμο Κατερίνης, την ενασχόλησή του με τα κοινά (αφού θυμίζουμε ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες αυτοπδιοικητικές εκλογές), και την ανάληψη καθηκόντων αντιπροέδρου στα δημοτικά πάρκινκ, ο κ. Ρέχας απάντησε πως στόχος του είναι ΠΑΝΤΑ η προσφορά και η βελτίωση της πόλης. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που τον έσπρωξε στα κοινά. Ένα απο τα σχέδιά του είναι ν’ αναπτυχθεί το εμπορικό κέντρο της Κατερίνης, ώστε να γίνει πόλος έλξης πολλών επισκεπτών και φυσικά να παίξει σημαντικό ρόλο, στην οικονομία του τόπου.

Κλείνοντας την συνέντευξη του ο κ. Ρέχας τόνισε το πόσο σημαντικό είναι για την τοπική κοινωνία να στηρίξει την τοπική αγορά όσο περισσότερο μπορεί, τώρα που το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε για να ξανασταθεί στα πόδια της.

Παρακολουθήστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Ρέχα.

Κοινή χρήση ανάρτησης:

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *