Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα για το πρόβλημα των ακτών της Πιερίας, που ανησύχησαν την τοπική κοινωνία, επικοινωνήσαμε με τον γνωστό συμπατριώτη μας Βιολόγο και μεταδιδακτορικό ερευνητή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, κ Κωνσταντίνο Κουκάρα, προκειμένου να μας εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για την υγεία μας.

Ο κ. Κουκάρας, με χαρά δέχθηκε ν’ απαντήσει στα ερωτήματά μας και να μας εξηγήσει τι γίνεται φέτος με τις θάλασσες μας.

Από την ημίωρη κουβέντα με τον επιστήμονα, μάθαμε ότι το φαινόμενο αυτό ταλαιπωρεί εδώ και ένα μήνα περίπου σχεδόν όλη την ακτογραμμή του Βορείου Αιγαίου, και επομένως δεν είναι κάτι μοναδικό που συμβαίνει στην Πιερία. Από την συζήτηση που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο, προκύπτει ακόμη ότι ειδικά φέτος, από τα μέχρι στιγμής σημάδια που έχει συλλέξει ο κ. Κουκάρας, θα έχουμε ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να έχουμε «περίεργα» φαινόμενα στην θάλασσα.

Καταλήγοντας ο κ. Κουκάρας μας είπε πως γενικά δεν πρέπει ν’ ανησυχούμε πάντα με ότι βλέπουμε στην θάλασσα και δεν έχει το όμορφο γαλάζιο χρώμα της. Σίγουρα χρειάζεται ψυχραιμία και άμεση σοβαρή έρευνα. Σε κάθε περίπτωση όμως ΟΧΙ πανικός.

Κοινή χρήση ανάρτησης:

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *