Ιδιαίτερα ανήσυχος και προβληματισμένος για τον τουρισμό εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Kapa WebTV και στον δημοσιογράφο Πέτρο Σταθακόπουλο.

Τα θέματα που προβληματίζουν κυρίως τον κ. Τσιτλακίδη, είναι το προσφυγικό, και η έλλειψη ρευστότητας που υπάρχει αυτή την στιγμή στην οικονομία. Στο βίντεο που ακολουθεί μάλιστα, ο κ. Τσιτλακίδης εξηγεί τους λόγους που θεωρεί ότι τα προαναφερόμενα δύο θέματα αποτελούν το κύριο μέλημά του ως πρόεδρος για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ομολογεί επίσης, ότι το φετινό καλοκαίρι δεν άγγιξε τ’ αναμενόμενα νούμερα (ποσοστιαία) και ήταν πολύ κάτω των προσδοκιών του κλάδου. Αναφέρει επίσης εκτιμήσεις επίσημων πηγών, που θέλουν την τουριστική ανάκαμψη να επανέρχεται στο 50% του 2019 από το 2023 και μετά.

Η κουβέντα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας είναι πολύ ενδιαφέρουσα και δίνει μια σαφή εικόνα της σημερινής κατάστασης του τουρισμού στην Πιερία, και συγχρόνως της τοπικής οικονομίας, μια και ο κλάδος αυτός αποτελεί την αιχμή του δόρατος της οικονομίας του τόπου μας.

Κοινή χρήση ανάρτησης:

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *