“Αργοπεθαίνουμε, και μαζί μας αργοπεθαίνει ο πολιτισμός και η ιστορία μας”

Την αγωνία όλων των πολιτιστικών συλλόγων της Πιερίας εξέφρασε στην κάμερα της Kapa WebTV ο πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Κατερίνης κ. Μιχάλης Καμανατζής, ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής Πολιτιστικών Συλλόγων Πιερίας.

Ο κ. Καμανατζής αναφέρθηκε στα πολλά και συσσωρευμένα λόγω κορονοϊού προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στους πολιτιστικούς συλλόγους, και μας ενημέρωσε για την διαμαρτυρία που έχουν οργανώσει σε τοπικό επίπεδο το ερχόμενο Σάββατο στην πλατεία Ελευθερίας στις 17:00μ.μ. για το σύνολο των προβλημάτων.

Στην διαμαρτυρία αυτή προγραμματίστηκε ακόμη, με βάση τα λεγόμενα του κ. Καμανατζή, να ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο, για τους ηρωικώς πεσόντες κατά την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821. Κατόπιν, θ’ ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου και ομιλία από εκπρόσωπο της διοργανώτριας Συντονιστικής Επιτροπής, όπου θα αναδειχθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση κοινού ψηφίσματος προς αποδοχή.

Κλείνοντας την συνέντευξή του ο κ. Καμανατζής κάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει και να στηρίξει την διαμαρτυρία αυτή, δεδομένου ότι ο πολιτισμός και η παράδοση είναι βασικά κομμάτια ενός λαού, χωρίς αυτά, χάνεται σιγά-σιγά η ταυτότητά του.

Κοινή χρήση ανάρτησης:

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *