Τα θετικά, αλλά και τ’ αρνητικά σημεία του νέου πτωχευτικού νόμου που ψηφίστηκε στις 27/10/2020, μας ανέλυσε στην κάμερα της Kapa WebTV η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Ασημίνα Στρίμπα, στην σημερινή συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Η κ. Στρίμπα μας ξεκαθάρισε εξ’ αρχής ότι με τον νέο πτωχευτικό νόμο, σταματάει η προστασία της πρώτης κατοικίας, και ουσιαστικά, αυτός ο νόμος αντικαθιστά τον παλιό νόμο Κατσέλη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ανέφερε πως εκτός απο τα κενά και τα τρωτά στου σημεία, ο νόμος αυτός είναι και διαδικαστικά δύσκολος για να ενταχθεί ένας απλός πολίτης, χωρίς την βοήθεια νομικού και λογιστή. Επομένως θα πρέπει ν’ απευθύνεται (εφόσον αποφασίσει να ενταχθεί σ’ αυτόν το νόμο) στον δικηγόρο του για να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες.

Κλείνοντας την πάρα πολύ ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση η κ. Στρίμπα απεύθυνε μήνυμα προς τους πολίτες λέγοντας ότι δεν πρέπει να πανικοβαλόμαστε, και σε κάθε περίπτωση να απευθυνόμαστε στος δικηγόρους μας οι ποποίοι είναι έτοιμοι να μας βοηθήσουν σε κάθε βήμα μας.

Κοινή χρήση ανάρτησης:

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *